Welkom op de site van de familie Schoonacker
     
       
   
Mijn verhaal
 Sinds meer dan 20 jaar, hebben mijn vader en ik, mits vele inspanningen en gepaard gaande met de nodige tegenslagen getracht de oorsprong van onze familienaam te achterhalen.
Er restte ons weinig behalve mijn hier overleden grootouders, de herinneringen van mijn ouders en enkele vergeelde foto's.
Uiteindelijk blijkt de oorsprong van onze familienaam Belgisch te zijn.
Mijn grootvader kwam naar Frankrijk met zijn kinderen vlak na de eerste Wereldoorlog (1919-1922). Na de dood van zijn eerste vrouw herhuwde mijn grootvader met een Franse vrouw, mijn grootmoeder (eveneens weduwe, met kinderen uit haar eerste huwelijk). Uit dit huwelijk kwam mijn vader, Alphonse Schoonacker, voort.
Ondanks meerdere reizen naar een tak van de Belgische familie, bleef er steeds verwarring rond onze directe familie.
Na de dood van mijn vader anno 1986, overviel me een gevoel van berusting omdat ik wist dat de afstand en de taal een ernstige belemmering vormde. Ikzelf was nooit eerder in België geweest en zeker niet in de directe omgeving van de oorspronkelijke familie.
Met de komst van internet en de mogelijkheid om via deze weg toenadering te zoeken, heb ik onze roots toch kunnen achterhalen.
Door middel van toevalstreffers kwam ik onvermoedbare informatie, plaatsnamen en naaste familieleden op het spoor. Ik had meteen antwoord op mijn vele vragen.
Geloof me, het doet me véél plezier te weten dat ik een verleden heb!
Dit alles sterkt me nu om steeds dieper in het verleden te graven, niet enkel langs mijn vaderlijke, maar eveneens langs moederlijke zijde. De gevonden informatie m.b.t. onze familie wens ik d.m.v. deze site te delen met zij die, net als ik, hun verleden willen kennen.


Jean-François Schoonacker
   
         
     

<-  Top  ->
 

   
Notre blason
Circa 1550
Middelburg (B)
Dank aan
RV Gosselin
(Frankrijk)

Marc Schoonacker
(België)A voir
Partners
 
Webmaster : Jean-François Schoonacker
www.schoonacker.com - Copyright (c) 2008 - Schoonacker JF - France


site onder voortdurend onderhoud